Popular Posts

INK: THE TATTOO PROJECT

Saturday, February 5, 2011


Το taf παρουσιάζει σε συνεργασία με το Lightroom Projects την έκθεση φωτογραφίας Ink - The Tattoo Project του Παντελή Ζερβού και του Ηλία Αναστασιάδη που θα διαρκέσει από 20 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου 2011. Η έκθεση διερευνά τις όψεις και τα νοήματα του τατουάζ, όπως αποτυπώνονται σε 200 περίπου δίπτυχα φωτογραφικά πορτρέτα.

Η κοινωνική πρόσληψη και οι συμβολισμοί του τατουάζ έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά μέσα στον χρόνο. Το INK - The Tattoo Project εστιάζει στο τατουάζ ως αφήγηση προσωπικών ιστοριών, μετάδοση μηνυμάτων, σχέση σύγκρουσης, μετάβασης και αποδοχής με τον εαυτό και το κοινωνικό περιβάλλον. Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες από τατουάζ σε αντιστοιχία με τα πορτρέτα των κατόχων τους και καλεί τους θεατές να παρατηρήσουν, να συγκρίνουν τις καταγραφές, να αποκρυπτογραφήσουν αυτόν τον οπτικό και σωματικό κώδικα επικοινωνίας, και να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες.

Ο Παντελής Ζερβός και ο Ηλίας Αναστασιάδης εργάστηκαν για 12 μήνες με κοινό τους ενδιαφέρον το θέμα - αν και μη έχοντας οι ίδιοι τατουάζ. Ο Ηλίας έβρισκε τους κατάλληλους ανθρώπους και ο Παντελής τους φωτογράφιζε. Το στούντιο του φωτογράφου επισκέφτηκαν πάνω από 200 φορείς τατουάζ και μοιράστηκαν πολυάριθμες γλαφυρές ιστορίες για το πώς τα απέκτησαν.

Επιμέλεια: Ρενάτα Κωνσταντίνου / Lightroom Projects

Links
http://lightroomprojects.com
http://www.theartfoundation.gr

Blogger Template New Plus Blue

Designed by : Edo Pranata XML Coded by : Edo Pranata